آموزش رایگان CSS :

با سلام و درود حضور شما وب مستر عزیز
در این سری از آموزش ها با آموزش رایگان CSS در خدمت شما دوستان گرامی هستم، امید وارم که این آموزش ها نیز مورد توجه و استفاده شما همراهان گرامی قرار بگیرد.

CSS چیست؟

CSS مخفف واژه های Cascading Style Sheet و به معنی سبک آبشاری است.

این زبان یک روش مفید و استاندارد برای قالب بندی عناصر صفحه وب می باشد.

نکته:

HTML توسط جدولها (برچسب table) و بدون استفاده از سی اس اس نیز میتواند صفحات وب را قالب بندی کند، ولی استفاده از سی اس اس مزایایی دارد که این روش را منسوخ کرده است.

CSS در صفحه وب چه کاری انجام می دهد؟

CSS باعث استایل دهی و منظم کردن کدهای HTML می شود و ظاهر صفحه وب سایت ما را زیبا و شکیل خواهد کرد.

به عنوان مثال دو تصویر زیر را مشاهده کنید، هر دو تصویر از یک صفحه وب می باشد، با این تفاوت که در تصویر اول، صفحه وب با استفاده از کدهای HTML و CSS به نمایش در آمده است و در تصویر دوم همان صفحه را بدون استفاده از کدهای CSS  نمایش می دهد.

صفحه HTML و استایل دهی با CSS در صفحه وب

صفحه HTML و استایل دهی با CSS در صفحه وب

صفحه HTML بدون استفاده از CSS

صفحه HTML بدون استفاده از CSS

 

سی اس اس علاوه بر زیبا سازی و استایل دهی به صفحه، وظایف مهمتری نیز برعهده دارد. یکی اینکه باعث پایین آمدن حجم کدهای صفحات وب سایت ما می شود، و دیگری با استفاده صحیح از کدهای HTML و CSS  نقش مهمی در بالا بردن رتبه سایت در  موتورهای جستجو مانند گوگل ایفا می کند. همچنین باعث می شود تا صفحات وب سایت ما در مرورگرهای مختلف به صورت یکسان نمایش داده شود.

وظیفه دیگر CSS ، جدا کردن قالب بندی صفحه از طرح بندی آن است تا ایجاد تغییرات در صفحه به سادگی امکان پذیر باشد.

پسوند فایل سی اس اس – CSS :

پسوند فایلهای شیوه نامه ی آبشاری css. است.

برای ایجاد یک فایل CSS ، باید در یک ویرایشگر متنی ساده مانند Notepad، یک سند سی اس اس ایجاد کنیم و با پسوند css. ذخیره کنیم تا در فایل های HTML بتوانیم از آن استفاده کنیم.

کدهای CSS را به سه طریق خارجی (External)، داخلی (Internal) و درون خطی (Inlin) می توان استفاده کرد. این سه روش را در آموزش های بعد توضیح خواهیم داد.

آخرین نسخه ارائه شده ی استاندارد شیوه نامه آبشاری، نسخه ۳ آن یا CSS3 می باشد.